Борна кислота (20 г) - універсальне мікродобрива для плодових, овочевих, ягідних та квіткових культур, що ефективно поповнює дефіцит бору в ґрунті. Використовують для підживлення с/г культур під час вегетації.
Ознаки нестачі бору: відмирання точок зростання, стебла та листя втрачають нормальний вигляд.
Препарат містить мікроелемент бор, необхідний рослин протягом усього вегетаційного періоду. При нестачі бору порушується ріст та розвиток органів плодоношення рослин.
Переваги:
- Підживлення бором збільшує врожайність
- Збільшує вміст цукру, вітаміну С та каротину в плодах
- підвищує інтенсивність цвітіння квіткових культур
Застосування:
Вміст препарату 5-10г розчинити у 10л. води. Робочий розчин готується шляхом поступового додавання води та помішування. Обприскувати рослини свіжоприготовленим робочим розчином препарату в суху безвітряну погоду в ранкові або вечірні години або вдень у похмуру, але не дощову погоду, забезпечуючи рівномірне змочування листя.
Передпосівна обробка насіння: - замочування насіння в розчині борної кислоти, приготованому з розрахунку 0,2 г препарату на 1 л води (або -2 гр. борної кислоти на 10 л води). Насіння моркви, томату, цибулі, буряків замочують на 1 добу, капуста, огірки, кабачки на 12 годин.
Основне внесення: – вносять у ґрунт перед посівом насіння або висаджуванням розсади овочевих, плодово-ягідних культур та квітів з розрахунку 2 гр добрива (попередньо розвести в 10 л. води) на 10 м2 з подальшим закладенням розпушуванням.
Позакореневе підживлення: - Проводиться розчином, з розрахунку 5 гр борної кислоти на 10 л води (або 1 гр на літр). Препарат розчинити у невеликій кількості гарячої води, потім додати необхідну кількість холодної води до норми. Перше обприскування проводять у фазі бутонізації, друге – у фазі цвітіння, третє – у період плодоношення.
Культура Норма витрати Витрата робочого розчину
Капуста білокачанна та цвітна 10 г/10 л води 1 л/10 м2
Картопля 10 г/10 л води 1 л/25 кг
Обробка бульб перед посадкою 10 г/10 л води 1 л/10 м2
Цибуля ріпчаста, огірок, буряк, томати 5 г/10 л води 1 л/10 м2
Ягідні (виноград, малина, суниця, смородина, аґрус) 5 г/10 л води 1-2 л/10 м2
Плодові культури (вишня, груша, слива, яблуня) 10-20 г/10 л води 2-10 л/дерево
Квіткові культури 5 г/10 л води 1 л/10 м2
Обробка борною кислотою плодово-ягідних культур дає збільшення врожаю в середньому на 20-25%. Борну кислоту при внесенні у ґрунт можна поєднувати з іншими мікроелементами.