Лейре F1 — ранній гібрид баклажана універсального призначення від всесвітньо відомої компанії Rijk Zvaan (Нідерланди). Призначений для вирощування у відкритому ґрунті та під плівковим укриттям. Гібрид вирізняється високою та стабільною врожайністю.
Формує міцну збалансовану рослину відкритого типу, що досягає заввишки до 90 см. Кусти з потужною кореневою системою та короткими міждоузликами, характеризуються швидким зростом і здатністю чудово зав'язувати плоди в стресових умовах.
Плоди баклажана Лейре F1 червоно-фіолетові з білими смугами, блискучі, мають овальну форму. Маса плода — 300-350 г, довжина — 16-18 см, діаметр — 12-14 см. М'якоть ніжна, щільна, малосем'яна, з приємним м'яким смаком.
Баклажани прекрасно підходять для домашньої кулінарії та різних видів перероблення. Завдяки здатності довго зберігатися в полі та після зрізання, не втрачаючи смакових і товарних якостей, плоди можна використовувати для реалізації на ринку та в мережі супермаркетів.
Особливості агротехніки
Гібрид баклажана Лейре F1 можна культивувати у відкритому ґрунті та плівкових теплицях. Для отримання максимально раннього врожаю рекомендується вирощувати рослини розсадним способом без пікування з подальшим кріпленням кущів до опори.
Насіння на розсаду можна висікати на початку лютого. Після того як сітківці досягнуті заввишки понад 20 см і сформують добре розвинену кореневу систему, їх можна висаджувати під плівкове укриття.
Грядки під баклажани краще готувати з осені: очистити ґрунт від рослинних залишків і знезаразити розчином мідного куполіса. За кілька тижнів до висаджування розсади в ґрунт необхідно внести органічно-мінеральні добрива, після чого ретельно перекопати грядки, заробивши добрива в ґрунт.
Розсаду треба висаджувати в попередньо викопані лунки за схемою 60х45 см. Після цього рослини необхідно полити достатньою кількістю води та припинити всі агроприєми з догляду на 4-5 днів, щоб розсада швидше адаптувалася на новому місці.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Rijk Zwaan |
Країна виробник | Голландія |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Культура | Баклажан |
Сорт/Гібрид | Гібрид |