Лук-севок Голіат — середньоранній сорт голландської селекції. Вирізняється високою врожайністю й невибагливістю в догляді, має корисні мікроелементи. Луковиці мають округлу та злегка довгасту форму. Шовка золотистого забарвлення, м'якоть біла та щільна, дуже соковита, з островатим смаком. Середня вага вирощеної цибулини коливається від 150 до 180 грамів. Листя лука високі, подовжені, прямі та із сильним восковим нальотом. Голіат прекрасно зберігається майже 7 місяців у домашніх умовах і не стріляється. Споживають цей сорт як у свіжому, так і в переробленому вигляді. Підходить для смаження та маринаду.
Голіат підходить для висаджування у відкритому та закритому ґрунті. Ґрунт має бути пухкою й родючою, з гарним дренажем. Дівчата треба вибирати відкритий і сонячний, піднесений. Період садіння лука — кінець осені або весна. Якщо Ви вирішили садити совок восени, то це треба зробити за три тижні до настання заморозків. Головне, щоб лук встиг укорінений до зими, але не проріс. Глибина посадки має становити 5-10 см. Урожай осінній посадки виходить смачнішим і соковитішим і зберігається набагато довше. Луковиці висаджують у прогріту до 10 °C ґрунт із відстанню 15-20 см між рядами. Не забувайте прорізувати саджанці, так Ви отримаєте великий і здоровий урожай.
Для того, щоб зберегти лук придатним для споживання довгий час, треба дотримуватися деяких правил. По-перше, його не можна зберігати в занадто спекотних або занадто холодних місцях. Температура повітря в місці має бути або нижчою за 0 (холодильник, льох, підвал), або вище за 18 градусів тепла. Також підходить змішаний спосіб зберігання, але його досягти трохи складніше. На початку осені лук зберігають у теплі, а потім переміщують у холод, у температуру від 0 до -3 °C. Весної температури підіймають до +25 °C, але роблять це дуже обережно та поступово. Через 5 днів температуру опускають до 20 °C і чекають посадки.