Шорок Кулі — це високі смакові якості, врожайність і стійкість до великої кількості захворювань. Рослина треба підгодовувати азотними та фосфорними добривами, часто поливати.
На вигляд куща перцю Шорок Кулі не відрізняється від інших. Рослина зелена, невелика, не сильно розмашиста. Листя середнього розміру, округлі від основи до середини, до краю звужені, трохи загострені.
Біологічно стиглі плоди поєднують жовтогарячі та червоні відтінки, мають помітний поділ на чотири частини. Форма перців кубічна, рівна. Вага овочу коливається в межах 100-150 г.
Висота рослини: до 65 см.
Фарба: яскраво-червоний.
Період саджання: лютий-апрель.
Період збирання: ілюль-август.
Розмір плода: середній.
Перець досить твердий, хрусткий і дуже соковитий. М'якоть має практично класичний перцевий присмак. Сік Шорок Кулі не можна назвати терпким або гірким, адже кожна клітина овочу заповнена солодкістю.
Сорт цінується за привабливість і смакові якості, тому насичено-червоні плоди використовуються в кулінарії в будь-якому вигляді. Перець можна їсти сирим, консервувати та маринувати, смажити та запікати.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Enza Zaden |
Країна виробник | Голландія |