Рост-концентрат 5+5+5, 4л.
«ROST-концентрат» — це універсальне добривом на основі гумату калію з додаванням збалансованого комплексу в концентрованому вигляді мікро - і макроелементів, природних стимуляторів, вітамінів, антибіотиків, біологічно активних речовин: N, P, K, Ca, Mg, S, Fe, Cu, Zn, Co, Mo, B.
Добриво «ROST-концентрат» проводиться з використанням екологічно чистої природної сировини – низинного торфу. Торф містить в своєму складі велику кількість амінокислот, вуглеводи, ферменти, антибіотики і природні стимулятори росту. Найбільш фізіологічно активні елементи, одержані після обробки торфу — водорозчинні солі гумінових кислот (гумати) та фульвокислот (фульваты). В даному торфі вміст гумінових речовин досягає в середньому до 55-65% від сухої маси торфу.
Опис: Комплексне органо-мінеральне рідке добриво для кореневого і позакореневого застосування на основі гумату калію, збагачене макроелементами: азотом, фосфором, калієм в різному процентному співвідношенні, а також повним набором мікроелементів в хелатній формі, рекомендується застосовувати у вигляді водних розчинів на наступних с/г культурах: всі види овочів, фруктові дерева, виноград, кавуни, дині, зернові культури, кімнатні та садові квіти і ін. Rost-концентрат забезпечує рослини всіма необхідними елементами живлення, здійснює збереження і перетворення всіх поживних елементів ґрунту на поживні комплекси, які повністю засвоюються рослиною. Завдяки збільшенню проникності мембрани клітини, відбувається активна транспортування поживних елементів у рослину. Застосування добрива забезпечує дружну схожість і проростання насіння, потужну кореневу систему рослини.
Переваги застосування «ROST-концентрат»:
•Сприяє виведенню з стану «спокою» і прискорює проростання бульб, цибулин і насіння;
•Сприяє формуванню потужної кореневої системи;
•Покращує розчинення і засвоєння азотних і важкодоступних фосфорних сполук з ґрунту, забезпечуючи найкраще живлення рослин;
•Підвищує морозо— та посухостійкість рослин;
•Покращує якість плодів, збільшуючи вміст у них вітамінів, білків, цукрів, макро— і мікроелементів;
•Скорочує строки дозрівання плодів на 6-14 днів;
•Покращує приживлюваність саджанців, цибулин;
•Підвищує врожай на 20-60% на відкритих грунтах і на 2,5 — 3,2 кг/м2 в теплицях;
•Сумісний з будь-якими агрохімікатами.
Застосування: Застосування даного препарату вже через рік викликає не тільки кількісні, але і якісні зміни гумусу. Новостворений гумус володіє високою біологічною активністю, наявність покращує його фізичні і хімічні властивості грунту:
Відкритий грунт.
Позакореневе підживлення — зернові, технічні, овочеві, баштанні, ягідні культури, квіти та інші — 20мл концентрату розчинити в 10 л води (1:500) і обробити 1 сотку рослин. — плодові дерева, чагарники і виноград – 25мл концентрату розчинити в 10 л води (1:400) обробити 1 сотку
Коренева підгодівля - дозу внесення препарату необхідно збільшити на 15-20%, тобто 25мл концентрату розчинити в 10 л води (1:400).
Обробка субстрату грибів перед засівом міцелію (1:500) дає прибавку врожаю 25-40%.
Закритий грунт. Для застосування в тепличних господарствах необхідно дотримуватися рекомендованої концентрації препарату – 20 мл концентрату на 10 л води (1:500), незалежно від виду обробки (коренева або листова).
Замочування насіння та укорінення саджанців. Приготування робочого розчину — 35мл концентрату на 10л води (1:300)
Застосування:
Культура |
Ефективність вегетативного розвитку с/г культур, врожайність | Ефективність проти хвороб на с/г культурах |
Пшениця озима та яра, Жито озиме, Ячмінь озимий та ярий, Тритикале озиме |
Збільшення: врожайності в середньому на 10-15% кущистості на 0,8-1% маси насіння на 11-13% маси кореневої системи на 40-60% підвищення вмісту клейковини в зерні на 5% підвищення якості клейковини підвищення вмісту білка в зерні на 1,5-2% зниження полегаемости |
зменшення ураження борошнистою росою в 2-3 рази, кореневої гнилі на 70%, септоріозом та фузаріозом – на 60-70% |
Соняшник | збільшення врожайності в середньому на 10-20% | Зниження ураженість: пероноспорозом в 1,5 рази, сірій, білої і попелястої гнилями в 2,8 рази, сухою гниллю кошиків в 1,6 рази, вертицелезом в 2,2 рази, іржею в 2 рази, фамозом в 1,8 рази |
Картопля | збільшення: врожайності в середньому на 15-22%, кількості товарних бульб на 8-10%, вмісту сухих речовин на 5-10%, вмісту крохмалю на 8-10%,збільшення вмісту вітаміну С в середньому на 5 мг/%, зниження вмісту нітрат на 20-30% |
зниження ураженість: фітофторозом в 3-6,6 рази, макроспориозом в 3,3 – 12,5 рази, всиханням в 2,7 – 3,6 рази, паршею – на 40-50%, мокрою гниллю на 60-70% |
Капуста | зростання схожості на 17-18%, збільшення: врожайності в середньому на 18-25%, крупності і щільності качанів вміст вітаміну С на 4-5мг/%, виходу товарних качанів на 6% |
значне зниження ураженість різними хворобами |
Томати | повышение урожайности в среднем на 20-25%, увеличение: содержания сухих веществ на 2,8%, содержания сахаров на 2,6%, содержания витамина С на 2-3 мг/%, снижение кислотности на 3,4% |
снижение поражаемости: фитофторозом в 1,4-2,9 раза, альтернариозом в 1,6-2,9 раза, септориозом в 1,4-2 раза, черной бактериальной пятнистостью в 1,5-2 раза |
Огурцы | увеличение всхожести семян на 17-20%, повышение урожайности в среднем на 15-40% |
снижение поражаемости: пероноспорозом в 2 раза бактериозом в 2 раза мучнистой росой в 1,9 усыханием в 1,5 раза |
Яблуня, Груша, Вишня, Слива, Айва, Персик, Абрикос |
збільшення врожайності в середньому на 20% | зменшення ураження паршею на 40-60% |
Виноград | збільшення врожайності в середньому на 25-30% | зниження ураженість: мілдью в 1,6-2,3 рази, оїдіумом в 2 рази, сірою і білою гниллю у 2,3 рази, антрокнозом в 3 рази |
Кавуни | збільшення врожайності в середньому на 50% |