Насіння конюшини Червоний ― цінна багаторічна культура для польового многоукосного використання. Використовують конюшину як у чистих посівах, так і в створенні культурних сіножатей та пасовищ. гарний медонос. Є одним з кращих компонентів в суміші з тимофіївкою лучною або овсяницой луговий. Конюшину сіють рано навесні під покрив переважно ранніх ярих культур ― ячменю, однорічних трав. Його вирощують на родючих, забезпечених поживними речовинами грунтах, переважно чорноземах, сірих і темно-сірих опідзолених ґрунтах легкого механічного складу, оптимальна рН ― 5,5-7,0. При підвищенні кислотності придушується діяльність бульбочкових бактерій, внаслідок чого порушується живлення рослин азотом.
Урожайність: зеленої маси за два укоси в середньому складає 300-500 ц/га, сіна ― 50-100 ц/га. Призначення: вирощування на зелений корм, сіно, силос, вирощують як сидерат.
Норма висіву: 16-20 кг/га, Глибина загортання насіння: 1-3 див. Термін посіву: кінець березня-середина травня. Температура сівби: насіння проростає при +2 °С.
Переваги конюшини червоного:
Высеваютеют рано навесні під покрив переважно ранніх ярих культур ― ячменю, однорічних трав. Восени або навесні посіви конюшини підгодовують фосфорними і калійними (Р30-60 К30-60) добривами. Азотні добрива вносити недоцільно, оскільки вони пригнічують діяльність бульбочкових бактерій. Зелену масу збирають в кінці фази бутонізації на низькому зрізі, з другого укосу можна зібрати високий урожай насіння.
На другий рік вегетації конюшина сам здатний перемогти бур'яни внаслідок швидкого відростання навесні та скошування першого укосу в кінці фази бутонізації, коли бур'яни ще не великі.
Всі описи агротехніки мають рекомендаційний характер і результати, отримані при вирощуванні, залежать від технології вирощування і агрокліматичних умов.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Тип посадкового матеріалу | Насіння |
Колір | Червоний |